'MUĞLA ÜNİVERSİTESİ'NDE BOMBA DÜZENEĞİ PANİĞİ' haberimizi gelişmeler üzerine ek bilgilerle yeniden veriyoruz.

----------

YENİDEN



MUĞLA Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde erkekler tuvaletindeki rezervuarın içinde bulunan siyah poşetteki bomba görüntüsü verilmiş düzenek, paniğe neden oldu. Fünye ile patlatılan düzenekten, gazete kağıtları çıktı.

Kötekli Mahallesi'nde bulunan Muğla Üniversitesi Kampüsü'ndeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Umut Demirhan, bugün saat 11.30 sıralarında 2'nci kattaki erkekler tuvaletinin sifonunun çalışmadığını farketti. Merak edip, rezervuarın kapağını açan Demirhan, siyah poşet içerisinde, yanından kablolar sarkan bir düzenek buldu. Demirhan, durumu üniversitenin güvenlik görevlileri aracılığı ile polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, hemen çevre güvenliğini alıp, binayı boşalttı. Bir yandan da olay yerine bomba imha uzmanı ekipler çağrıldı. Tedbir amacıyla iki itfaiye aracı, bir ambulans da olay yerinde hazır bekletildi. Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil de, olayın duyulmasının ardından fakülte binasının önüne geldi.

FÜNYE İLE PATLATILDI

Gerekli tedbirlerin alınmasının ardından özel kıyafetli bomba imha uzmanı, fünye ile rezervuarın içindeki düzeneği patlattı. Düzenekten bantlanmış gazete kağıtları çıkması, polis, öğrenci ve fakülte görevlilerine rahat bir nefes aldırdı. İktisat ve işletme bölümlerinin bulunduğu fakültede, 4 bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğü belirtildi.


Ahmet BAYRAK / MUĞLA,



AB(AÖ/AK)