Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Fethiye’de bir çetenin tedavülden kalkan Alman markıyla vatandaşları dolandırdığı ihbarını aldı. Yapılan teknik takip sonucunda çeteye ulaşan polis dolandırıcılık olayının tüm detaylarını deşifre etti. Polis ilk olarak C.D. (34), A.A. (26) ve M.S’yi (27) takibe aldı. Bu kişilerin askerlik arkadaşlarının güvenini kullanarak Almanya’dan kesin dönüş yapan gurbetçileri bulduğu, vatandaşlara ellerinde yüklü miktarda Alman markı olduğunu belirterek, bunları yarı fiyatına satmak istediği belirlendi.

Üste gerçek Alman markı koyan altını ise boş kağıtlarla destekleyen zanlıların, paraların Merkez Bankası’na değiştirilebileceğini söylediği tespit edildi. İki tarafın para çantalarını değiştirmek üzere parkta buluştuğu sırada, bir kapkaç olayı planladığını ve zanlılardan birinin her iki çantayı da alarak kayıplara karıştığı saptandı. Vatandaşın hırsızlığa kurban gittiğini sanarak polise şikayet etmediği, zanlıların başka bir yerde buluşarak parayı paylaştığı belirtildi. Zanlıların bu şekilde 6 kişiyi toplam 444 bin 500 lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Polis çetenin diğer üyelerini de tespit ederek Fethiye, Denizli, Antalya ve Balıkesir illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda C.D. (34), A.A. (26), M.S (27), H.S.(22), B.H.K.(62), S.K.(25) ve U.G. (22) gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada değişik kişilere ait 10 nüfus cüzdanı fotokopisi, 400 Alman markı, 180 Alman markı fotokopisi, 100’lük desteler halinde hazırlanmış 17 deste boş kağıt, 2 asker ajandası ve kurusıkıdan bozma tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, nitelikli dolandırıcılık suçundan Fethiye Adliyesi’ne sevk edildi.