Müftülükte görevli vaize Nurhan Günay ile Merkez Kuran Kursu öğreticisi Ahsen Keskin'in, Hayrullah Saki Anaokulu ve Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu'nda sınıflara girerek öğrencilere balon dağıtırken çekilen fotoğrafları, Çaycuma Müftülüğü'nün internet sitesinde yer aldı. Öğrencilerin, kadın din görevlilerinin sordukları sorulara cevap vermek için parmak kaldırırken çekilen fotoğraflarının da bulunduğu sitede, ayrıca İlçe Müftüsü Ömer Keskin'in açıklamalarına da yer verildi. Müftü Keskin açıklamasında şöyle dedi:

"Bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yaparak ilçemizdeki tüm anaokulu ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerinin sayılarını aldık ve 10 bin balon bastırdık. Zamanımıza şöyle bir baktığımızda şefkatsizlik, merhametsizlik, kin, nefret, düşmanlık, haset, kardeşin kardeşi çekememesi, karı-koca arasındaki anlaşmazlıklar, şiddet almış başını gidiyor. Gazeteler, ana haber bültenleri bunlarla dolu. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak. Çocuklarımıza, yarınlarımıza; şefkati, merhameti, sevgiyi, saygıyı, kardeşliği velhasıl bütün güzel duyguları anlatmanın en güzel yolu bizler için en güzel örnek olan Peygamberimiz Hz. Muhammed'i anlatmak.

Biz de bu hafta vesilesiyle çocuklarımıza hem Peygamberimizi anlatabilmek hem de onları küçücük bir hediye ile sevindirmek istedik."

EĞİTİM- SEN'DEN TEPKİ

Eğitim- Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, yazılı bir açıklama yaparak anaokulu öğrencilerinin Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine dahil edildiğini savundu ve duruma tepki gösterdi. Öğrencilerin yarı yıl tatilinde umreye götürülmesinde olduğu gibi Kutlu Doğum Hatfası etkinliklerinde de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler tarafından dini etkinliklere dahil edildiğini belirten Akyol, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cami imamları, kadın vaizeler, Kuran kursu öğreticileri okullarımızda anasınıflarına ve ilköğretim birinci kademe sınıflarına girerek konuşmalar yapıp, çocuklara dini sözlerin yazılı olduğu balonları dağıttılar. Sınıflara girmeleri için izinleri olup olmadığını soran bazı okul yöneticilerine sözlü olarak, 'Milli Eğitimden iznimiz var' diyen din görevlilerine sözlü iznin nasıl verildiğini Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü yanıtlamak zorundadır." 



EE(EE/BT)