Yimpaş Yozgatspor-Bozüyükspor hazırlık maçını izledikten sonra işadamı Bilal Şahin tarafından müftülük hizmet binası ve birimlerinin de bulunduğu Bilal Şahin Külliyesi'nde iftar yemeği verildi. İftara, son kararname ile merkeze alınan Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, bürokrat ve davetliler ile basın mensupları katıldı.

İftar yemeğine gelen 8 taraftarın İl Müftü Nuh Korkmaz tarafından, "Davetil değilsiniz" denilerek çıkarıldığı iddia edildi.

İftar yemeğinin ardından davetlilerin çay içtiği sırada, üç otomobil dolusu taraftar Bilal Şahin Külliyesi’ne gelerek "Müftü buraya" diye slogan attı. Müftünün ezana 5 dakika kala kendilerini iftar sofrasından kovduğunu ileri süren taraftarları, işadamı Bilal Şahin sakinleştirmeye çalıştı. Şahin, protestocu taraftarları, "Burası Bilal Şahin Külliyesi. Sizler için yapıldı. Sizler için bu hizmeti yaptım. Tabii ki geleceksiniz. Müftü gelip geçicidir. Burası sizlerindir. Müftü adına ben özür diliyorum” diyerek sakinleştirdi.

Müftü Korkmaz ise gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlere misafirlerin geleceği masayı işgal etmemelerini söylediğini, kovma olayının olmadığını söyledi.



HG(ÜK/AAA) (FOTOĞRAF)