İzmir’de, 19 yaşındayken 'bölücü terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına eylem yapmak'tan tutuklanan, yargılandığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Asrail Seyithan Özer, Buca, Bolu, Bursa, Aydın ve Sincan cezaevlerinin ardından en son Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. Özer’in, iki yıldır cezaevinde yaptığı yağlı boya tabloları, Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başlandı. İlkokul mezunu ve resim eğitimi almamış Özer’in cezaevinde yaptığı 40 tablosu içinde en büyük ilgiyi, tamamlayamadığı 'Umudun rengi' adlı çalışması gördü.

"BAKAN'IN AÇIKLAMASININ ARDINDAN MALZEMELERİNE EL KONULDU"

Sergiyi hazırlayan arkadaşı Asya Kaya, serginin 28 Şubat’ta açıldığını, ziyaretçilerin en çok yarım kalan tabloyla ilgilendiğini belirterek, "İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2011 yılının Aralık ayında mahkumlar için sarf ettiği 'Şiirle, makaleyle, resimle terörü haklı gösteriyorlar' sözünün ardından cezaevlerinde boya, fırça, tuval gibi malzemelere el konuldu. Ocak ayında kantinde boya satışları yasaklandı. Şubat’ta ben kargoyla boya gönderdim, ancak içeri almadılar. Bu nedenle tablo yarım kaldı. Bu haliyle sergiye aldık" iddiasında bulundu.

Asrail Seyithan Özer’in resimlerinde özlemi ve doğduğu Mardin’in yöresel özelliklerini anlattığını aktaran Asya Kaya, "Ancak şu anda resim yapamıyor. Sergiyi buradan İstanbul’a oradan tüm dünyaya yaymak istiyorum" dedi.