Mudanya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çete operasyonu kapsamında dün merkez Osmangazi ilçesi Emek bölgesi ile Bağlarbaşı Mahallesi ve Karacabey Yeni Mahalle’de, 'Çekirge' adı verilen şafak operasyonu düzenlendi. 9 ev, 3 işyeri ve 3 araçta yapılan aramalarda, çete kurucusu, yöneticisi, finansman sağlayıcı ve çete üyesi oldukları iddia edilen E.Ö., M.T., M.C.D., H.D., K.B., F.D., S.Ö. ve R.E., gözaltına alındı. Çete üyesi İ.E., R.E. ve H.Ö.’ün ise yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Haklarında 'Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak; suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak; silahla tehdit etmek; nitelikli dolandırıcılık; ateşli silahlarla ilgili kanuna muhalefet' suçlarıyla ilgili işlem yapılan şüphelilerle birlikte çeşitli marka ve çapta 3 ruhsatsız tabanca, 40 mermi ele geçirildi.

Çete üyelerinin internet üzerinden ve kendi çevrelerinden edindikleri bilgiler doğrultusunda gayrimenkul ve araç alım işlemi gerçekleştirdikleri, satıcıya güven vermek için yedirip içirirek eğlendirdikleri belirlendi. Noterde veya tapu müdürlüğünde yapılacak işlemler için genelde mesai bitimine yakın saatleri kullandıkları tespit edilen şüphelilerin satıcıya verilmesi gereken parayı gösterip imzayı attırdıkları ve imzadan sonra parayı vermeyerek şahısları dolandırdıkları belirlendi.

Aynı yöntemle 24 kişinin dolandırıldığı ve soruşturmanın derinleştirilmesiyle bu sayının artabileceği kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor



TA(FK/BT)