Mecidiyeköy Metro İstasyonu'nda dün saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda sara hastası 35 yaşındaki Ünal Alakoç metro beklediği sırada sara nöbeti geçirdi. Bir anda metronun raylarına düşen Alakoç, bu sırada gelen metronun altında kaldı. Durumu fark eden makinist Ali Yatıkçı metronun frenlerini devreye soktu. Metro durduktan sonra görgü tanıkları, olayı hemen itfaiye,sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri iki vagonun arasında kalan Alakoç'u çıkardı. Alakoç'a ilk müdahale olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Alakoç daha sonra sedyeye konularak dışarı çıkarıldı.


Ambulansa konulan Alakoç Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Alakoç'un hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak kafa ve ayağından ciddi şekilde yaralandığı öğrenildi. Polis makinist Ali Yatıkçı'nın ifadesini almak için Şişli Polis Merkezine götürdü. Yaşanan olaydan dolayı metro seferleri yaklaşık 1 saat durdu.


OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA


Alakoç'un sara krizi geçirerek raylara düşmesi ve metronun üzerinden geçmesi güvenlik kameraları tarafından da saniyea saniye görünütülendi. Görüntülerde Alakoç, metro istasyona gelirken sara nöbeti geçiriyor. Raylara düşen Alakoç'un üzerinden metro geçiyor. Ancak metro hemen duruyor.


SB (MK) (FOTOĞRAF)