Kaza, D-100 karayolu Üsküdar sapağında saat 09.15 sıralarında meydana geldi. Kullandığı 34 JJ 0635 plakalı otomobiliyle Kadıköy yönüne giden Aytekin Altun’u, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaza yapmamak için manevra yapan Altun'un tüm çabalarına rağmen kontrolden çıkan ve savrulan otomobil, yan dönerek bariyere girdi.

Sağ ayağı bariyerin altında kalan Aytekin Altun, refleksle sol bacağını kaldırarak mutlak bir ölümden kurtuldu. Otomobil, bariyer saplı şekilde 5 metre daha ilerlerken, sürücü koltuk ile demir bariyer arasında sıkıştı. Kaza sırasında tesadüfen arkadan gelen akrabalarının haber vermesinin ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve sağlık görevlileri, Aytekin Altun’u sıkıştığı yerden çıkarmak için çalışmalara başladı. Sağlık ekipleri Altun'a serum takıp sakinleştirirken, itfaiye ekipleri de araç kapılarını ve bariyerleri kesmeye başladı.

Akrabalarının tedirgin bakışları arasında 1 saat 15 dakika süren çalışmaların ardından önce sıkıştığı yerden çıkarılan Aytekin Altun, ambulansla Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Altun’un sol bacağının kırıldığı ve sağ ayağında kesik olduğu öğrenildi.

Aytekin Altun’un hastaneye kaldırılmasından sonra olay yerine gelen akrabası iki kadın otomobili gördükten sonra sinir krizleri geçirdi. Altun’un öldüğünü düşünen yakınları kendilerini yere atarak ağladı. Diğer akrabalarının yaşadığını söylemeleri üzerine rahatlayan kadınlardan biri “Bu araçtan nasıl çıktın Aytekin” diyerek hayretini dile getirdi.


(BB) (FOTOĞRAF)