Marmaris- Datça karayolunun 30’uncu kilometresindeki Balıkaşıran Mevkii’nde bulunan keskin virajda geçen pazar günü saat 13.30 sıralarında meydana gelen kazada, Datça Hava Nike Füze Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane yönetimindeki 48 R 6335 plakalı otomobil, 70 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazadan 26 saat sonra ulaşılan enkazda, Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin cansız bedenleri bulundu. Ekipler, çiftinin öldüğü otomobilin 50 metre yakınında kızları 1 yaşındaki Elif Zeynep Birdane'yi ağlarken buldu.

Yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde küçük sıyrıklarla kazayı atlatan Elif Zeynep bebek, ilk müdahalesinin ardından ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen minik Elif Zeynep’e, Başhemşire tarafından temizlenip, karnı doyurulduktan sonra gıda takviyesi yapıldı.

ORGENERAL ÖZEL DEVREYE GİRDİ

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gözetim altında tutulan minik Elif Zeynep’in, GATA’ya sevk edilmesini isteyen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, dün Muğla Alay Komutanlığı’na talimat verdi. Marmaris Devlet Hastanesi’ndeki hazırlıklar tamamlanırken, minik Elif Zeynep’in, halası Cansu Birdane ile dayısı Bilal Albayrak da ilçeye geldi.

Bugün saat 10.00 sıralarında, dayısı Bilal Albayrak'ın kucağında hastaneden çıkan Elif Zeynep bebek, daha sonra askeri ambulansla Dalaman Havalimanı’na hareket etti. Minik bebeğin son derece sağlıklı olduğu dikkat çekti. Jandarma ekibi de ambulansa eşlik etti. Minik Elif Zeynep, Dalaman Havalimanı’nda bekletilen askeri uçakla, Ankara’ya götürüldü.

VELAYETİN KİMDE OLACAĞINA HAKİM KARAR VERECEK

İzmir Barosu Başkanı Sema Pektaş, öksüz ve yetim kalan Elif Zeynep Birdane’nin velayetinin kimde olacağına hakimin karar verebileceğini söyledi.

Başkan Pektaş, “Elif Zeynep bebeğin velayetini, geride kalan birinci dereceden yakınları isterse ona verilir. Eğer istenmezse devlet korumasına alınır. Ancak hem babanın hem de annenin yakınları velayeti isterse, bu durumda çocuğun kime verileceğini hakim belirler. Bunda da çocuğa kimin daha iyi şartlarda bakabileceği gibi konular göz önünde bulunduruluyor. Bu konuda, 'çocuk kesin olarak annenin ya da babanın yakınına verilir' diye bir hüküm söz konusu değil” dedi.