"34. Istanbul Jewelry Show'da fuarın son günü yani dün (25 Mart 2012), talihsiz bir hırsızlık olayı vuku bulmuştur. Olay, fuarın bitiş saati olan 17:00'den sonra, 17:50'de, katılımcı firmalarımızdan birinin standını 'sökme' işlemi sırasında gerçekleşmiştir. 1'i kadın 4 kişinin, firmamızın standına 3-4 kez gelip, İngilizce sorular sormasından ve kamera görüntülerinden yabancı uyruklu oldukları anlaşılmıştır.


Firmamızın standındaki bir anlık boşluktan yararlanan kişiler, içinde 4 kilo 14 ayar takının ve 40 bin TL'nin bulunduğu çantayı çalmışlardır. 14 ayarlık takının değeri yaklaşık 2,5 kilo altına eş değerdedir, yani bugün bazı gazete ve tv kanallarında bahsedildiği gibi saf 4 kilo altın çalınmamıştır. Firmanın kaybı yaklaşık 2,5 kilo altın ve 40 bin TL'dir.


UBM Rotaforte Fuarcılık olarak 4 gün boyunca yaklaşık 550 güvenlik ekibi, emniyet mensubu ve sivil ekiplerle tüm firmalarımızın genel güvenliklerini eksiksiz sağlamış bulunmaktayız. Ancak kurulum, fuar ve söküm sırasında firmalar kendi güvenlikleriyle ilgili kendileri sorumludurlar. Zaten olay da ne yazık ki fuarın sona ermesi akabinde gerçekleşmiştir. Biz UBM Rotaforte olarak, istesek dahi genel güvenliğin dışında firmaların özel alanlarında güvenliklerine müdahale edemiyoruz. UBM Rotaforte'nin sağladıkları dışında kamera, güvenlik ekibi, ekran, sigorta ve diğer önlemlerden firmalar kendileri mesuldür.


Çalınma anı, çalan kişiler kameralarımıza yakalanmış ve eşgallerı emniyetle paylaşılmıstır. Emniyetten alınan bilgiye göre yakalanmaları an meselesidir.Biz firmamıza geçmiş olsun diyor, bir daha bu tür talihsizliklerin yaşanmamasını ümit ediyoruz."