Türkiye Muay Thai Federasyonu’nun 2012 faaliyet programında yer alan Büyükler ve Gençler Muay Thai İç Anadolu Bölge Şampiyonası'na Ankara, Konya, Nevşehir, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Kayseri ve Niğde olmak üzere 8 ilden 160'a yakın sporcu katılıyor.

Damat İbrahimpaşa Spor salonunda gerçekleştirilen şampiyona ile ilgili bilgiler veren Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, dünyada müzik eşliğinde gerçekleştirilen 4 dalından biri olan Muay Thai’nin Türkiye'de 30 bin lisanslı sporcunun bulunduğunu söyledi.

2011 yılında federasyon olarak 80’in üzerinde şampiyona düzenlediklerini ifade eden Durna, 2012 yılı sonuna kadar bu rakamı 120’ye çıkartmayı amaçladıklarını söyledi

Durna , “ Biz kendimizi genç bir federasyon olarak, çok başarılı olarak kabul ediyoruz. Özbekistan'da gerçekleştirilen son dünya şampiyonasına 80 ülke katıldı. Türkiye bu şampiyonada 5 altın, 12 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı. Elde edilen bu sonuçla Türkiye dünya 6. oldu. Hedefimiz Dünya şampiyonu olmak ”dedi.

Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından düzenlenen düzenlenen Büyükler ve Gençler İç Anadolu Bölge Şampiyonası’nda ilk iki sırayı elde eden sporcular, Kuşadası’nda düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacaklar.