Antalya'da 1 hafta süren 7'nci Avrupa Muay Thai Şampiyonası ve 12'nci Avrupa Kupası sona erdi. Dilek Sabancı Spor Salonu'nda, 33 ülkenin katılımıyla düzenlenen 7'nci Avrupa Muay Thai Şampiyonası ve 12'nci Avrupa Kupası müsabakalarında Türk Milli Takımı toplamda 12 altın, 19 gümüş ve 11 bronz madalya elde etti. Ay yıldızlı sporcular 12'nci Avrupa Kupası'nda takım halinde birincilik, 7'nci Avrupa Muay Thai Şampiyonası'nda ise dördüncülük elde etti. 12'nci Avrupa Kupası'nda ikinci Ukrayna, üçüncü Azerbaycan oldu.

BÜROKRATİK İŞLER HAKEMLİKTEN ZOR

7'nci Avrupa Muay Thai Şampiyonası büyük erkeklerde 71 kilodaki Rusya- Belarus final karşılaşmasını ise Avrupa Muay Thai Şampiyonası lisanslı hakemi, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş yönetti. Fatih Kocabaş, maç sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıldır savunma sanatı sporlarıyla yakından ilgilendiğini söyledi. 5 yıldır muay thai branşında uluslararası müsabakalarda hakemlik yaptığını belirten Fatih Kocabaş, "Bürokratik işler hakemlikten daha zor. Mesleğimiz çok zor. Ringde kurallar ve seçenekler belli. Maç yönetmesi çok kolay. Kaymakamlık mesleği sorumluluk ve özen istiyor, dikkatli olmayı gerektiriyor" diye konuştu.

Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna ise şampiyonanın başarılı geçtiğini söyledi. 33 ülkeden 450 sporcunun turnuvaya katıldığını hatırlatan Durna, "Bu şampiyonada aldığımız sonucu başarı kabul etmemiz gerekiyor. Dünyada bu sporda Rusya, Ukrayna, Belarus ve Tayland sürekli ilk sıralarda. Türkiye bu alanda da iddialı olduğunu gösterdi" dedi. Hedeflerinin eylül ayında Rusya'da yapılacak Dünya Muay Thai Şampiyonası'nda beşincilik olduğunu aktaran Halil Durna, Türkiye'de futbol ve basketboldan sonra en çok sporcusu olan spor dalının muay thai olduğuna dikkat çekti.