Soğutma çalışmaları devam ederken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız olay yerinde incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, Yıldız’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.





İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Gece olması ve içeride kimsenin olmaması bizi sevindiriyor. Ancak tarihi bir bina, içimiz yanıyor. Yangının elektrik kontağından çıktığı söyleniyor ancak tam netleşmedi. Alevler içeride alt katlara kadar sıçradı. Bütün bölümlerde yoğun olarak evrak vardı. Ancak bizim asıl arşivimiz Zeytinburnu'nda. Burada günlük evraklar bulunuyor. Kitaplarımız yandı ona üzülüyorum" diye konuştu.



Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de şunları söyledi:


"Uzun yıllardır bildiğimiz, Milli Eğitimimize çok önemli hizmetlerde bulunan tarihi bir bina. Can kaybı olmaması hepimiz için büyük bir şans. El birliğiyle, hep beraber yardımlaşarak binamızı inşallah eski haline getireceğiz. Ben aynı zamanda bir öğretmenim. Bir sınıf öğretmeni olarak da buradayım. Burada çok önemli toplantılar yaptık. Çok anılarımız var.  Sayın müdürümüze, bütün 102 bin öğretmenimize, Milli eğitim camiasına bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Bu yaraları el birliği ile saracağız."


TT (MK) (FOTOĞRAF)