Merkez Nilüfer İlçesi’nde geçen yıl hizmete açılan Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi binasının inşaatı için malzeme veren firma, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle geçen mart ayında icra işlemi başlattı. polis ekipleri tarafından alınan güvenlik önlemlerinin ardından müteahhit firmanın alacaklarına karşılık binada bulunan bilgisayar, masa ve LCD ekran televizyonlara el konuldu. İcra memurları tarafından yediemine teslim edilen eşyalar 22 Mart’ta toplam 80 bin 22 liralık borcun ödenmesinden sonra Müjdat Gezen Sanat ve Eğlence Merkezi yetkilileri tarafından geri alınarak binaya getirildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Müjdat Gezen, büyük umutlarla açtığı Bursa MSM binasını satışa çıkardığını açıkladı.

TÜRKAN ŞORAYIN GURUR GECESİ

MSM’de dün gece 2001 mezunları okulda düzenlenen mezuniyet töreninde 150 öğrenci sertifikalarını alırken, hem sevinç, hem de okulun kapanması nedeniyle hüznü bir arada yaşadılar. Törene katılan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, 'Türkan Şoray Sinema Akademi'sinde eğitim verdiği öğrencilerine sertifika vermenin mutluluğunu yaşadı.

Törende yaptığı konuşmada, öğrencileriyle gurur duyduğunu belirten Şoray şunları söyledi:

"Müjdat Gezen tarafından ilk teklif geldiğinde önce çok tedirgin oldum. Zaman içinde öğrencilerimle birlikte oldukça, mutlulukların en güzelini yaşadım. Hem gençleştim, hem de bilgilerimi tazeledim. Bu gece aldığım plaketin ise çok ayrı bir önemi ve yeri var. Çünkü 'eğitmen olarak aldığım ilk plaketim' Bunda en sonraki yaşantımda da MSM ile ilgili çalışmalarım devam edecek. Bursa'daki bu güzel okulun kapanması Müjdat Gezen ve öğrencilerimizi olduğu kadar beni de çok üzdü." 

'ANNENİN ÇOCUĞUNU KAYBETMESİ GİBİ'

Duygusal anların yaşandığı gecede okulun kapanmasıyla ilgili son derece üzüntülü olduğunu ifade eden MSM öğrencilerinden Nihan Karabulut, "Biz buraya topraktan girdik. İnşaatını biz yaptık. Burada gerçekten bir aile olduk. Gecenin ikilere kadar prova yaptık. Hayallerimiz vardı. Çocuk oyunlarının haricinde büyük oyunlar da çıkaracaktık. Şu an bir annenin çocuğunu kaybetmiş olması gibi inanılması zor bir üzüntü yaşıyoruz" dedi.



RG(FK/COŞ)