Önceki gün çalıştığı işyerinden çıkıp otobüsle evine dönen Sevilay Karakorkmaz, Kepezaltı Mahallesi'nde otobüsten inerek evine doğru yürümeye başladı. Bu sırada genç kadını takip eden motosikletli bir kişi kadının kolunda asılı çantasını çalarak kaçmaya başladı. Çantası çalınan Karakorkmaz düşerken bağırarak yardım istedi. Bu sırada sokakta motosikletiyle geçen bir kişi kapkaç şüphelisini takibe başladı. Mahalle sakinlerinin de koşarak takip ettiği başında kask bulunan motosikletli kapkaççı kovalamaca sırasında dengesini kaybederek düştü. Çevredekiler ve çağırdıkları polisler tarafından yakalanan 18 yaşındaki Akın A., sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Daha sonra ifadesi alınmak üzere gözaltına alınan ve Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne getirilen Akın A.'nın bir gün önce Şafak Mahallesi'nde Zehra Erim'in çantasını kapkaç yöntemiyle çalan kişi olduğu belirlendi.

Polis Kepez İlçesi'nde son günlerde meydana gelen diğer 4 kapkaç olayının mağduru ve görgü tanıklarını da teşhis için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağırdı. Teşhise katılanlar, sırasında başında kask bulunan şüpheliyi kıyafetleri ve egzozundan ateş çıkan motosikletinden teşhis ettiklerini söyledi. Toplam 6 kapkaç olayının faili olduğu belirlenen Akın A. sorgusunda suçlamaları kabul etti.

Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki bir işyerinde çalışan Akın A.'nın motosiklet tutkunu olduğu ve egzozundan özel olarak ateş çıkarttığı ve üzerine değişik yazılar yazdığı belirlendi.

Şüpheli Akın A., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece 6 ayrı kapkaç olayından tutuklandı.