Kaza, geçen 29 Haziran'da merkez Seyhan ilçesi Mıdık Caddesi'nde meydana geldi. Kent merkezinden Şehit Kemal Yüzgeç Bulvarı'na giden sürücüsünün hangisi olduğu belli olmayan 14 yaşındaki Yılmaz Tunç ile 21 yaşındaki Samet Koşar'ın üzerinde bulunduğu 01 ZE 425 plakalı motosiklet Bey Mahallesi kavşağında, önlerinde giden yine üzerinde 2 kişi bulunan motosiklet ile bir süre yarıştı.

Ardından, bu motosikleti sollayıp kavşaktan manevra yapıp ana yola çıkarken orta şeritten gelen çiftçi İsa Zengin'in kullandığı 01 TK 483 plakalı kamyonetin altına girdi. Motosikletteki 2 kişi kaza yerinde hayatını kaybetti.

Olayın ardından tutuklanan kamyonet sürücüsü İsa Zengin hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle 2 kişinin ölümüne neden olmak' suçundan dava açıldı.

15 yıla kadar hapsi istenen sanık Zengin'in yargılanmasına başlandı. Kendisinin suçsuz olduğunu ileri süren sanık Zengin, "Ben tarladan geliyordum. Motosiklet kamyonetin solundan gelerek çarptı. 2-3 saniyelik bir anda oldu. Bir şey yapamadım. Olay yeri kalabalıklaşınca polise giderek teslim oldum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık İsa Zengin'in tahliyesine karar vererek dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.