Hendek İlçesi'nden Servetiye Köyü’ne motosikletle giden E.E., ile R.P., sivil polis ekibi tarafından durdurulmak istedi. Ancak, motosiklette bulunanlar açmaya başladı. Kendilerini yakalamaya çalışan araçtan kurtulmak isteyen 2 arkadaş kaçarken, iddiaya göre sürücü direksiyonu motosikletin önüne kırdı. Bir anda sıkışan 2 arkadaş hafif ticari araca arkadan çarptı. Kanlar içinde kalan ve yüzleri ile vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan E.E. ile R.P., kaza yerine çağrılan 112 ambulansında tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Hendek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan E.E., arkadaşlarının yanına giderken, polislerin kendilerini durdurmak isterken direksiyonun üzerlerine kırılması sonuu önde giden araca çarptıklarını söyledi.

Yaralı yakınlarından İsmail Mila, sivil araçta bulunanların polis olduğunun anlaşılamadığını, iki genci suçlu gibi kovalamasının anlamsız olduğunu savunarak, "Sivil polis motosikletle gezen çocuklara 'Çek kenara' demiş. Ama bu kişilerin sivil polis olduğunda belli değil. Kimlikte göstermemişler ve çocuklar da bir anda korkmuş" dedi.

Kazada çocukları yaralanan iki ailede polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.



ZT(MB/İD)