Kaza, Marmaris İlçesi Eski Datça Yolu’nda dün saat 16.50 sıralarında meydana geldi. Eski Datça Yolu’ndan, Yeni Datça Yolu istikametine hızla giden 24 yaşındaki Muhammet Uğur yönetimindeki 35 BTV 34 plakalı motosikletle, sinyalini verip sola dönüş yapmak isteyen Özel Esin’in kullandığı 48 M 2366 plakalı otomobili son anda fark etti. Motosiklet hızla kadın sürücünün kullandığı otomobilin yan tarafına çarptı ve motosiklet sürücüsü ile arkadasında bulunan Mehmet Çelik fırlayıp beton zemine düştü. Kazayı görenler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri, kaskı takılı olan motosiklet sürücüsü Muhammet Uğur’u Özel Marmaris Hastanesi’ne, arkasında oturan kaksız Mehmet Çelik’i de bir başka ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kazanın ardından yaralıları görünce şoka giren ve sinir krizi geçiren kadın sürücü Özel Esin de ambulansla Özel Ahu Hetman Hastanesi’ne kaldırıldı.

HASTANEDE ÖLDÜ

Tedaviye alınan yaralılardan Mehmet Çelik, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, yapılan kan testinde yasal sınırın altında 0.25 promil alkollü çıkan motosiklet sürücüsü Muhammet Uğur’un durumunun iyi olduğu bildirildi. Bu arada sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra taburcu edilen otomobil sürücüsü Özel Esin, ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü. Esin daha sonra serbest bırakıldı.

KAZA ANI GÖRÜNTÜLENDİ

Eski Datça Yolu’nda bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasının, yol kenarında bulunan bir markete ait güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendiği belirlendi. Görüntüleri inceleyen polis, motosiklet sürücüsünün hızlı olduğunu, dönüş için hazırlık yapan otomobili son anda fark edip direksiyonu kırdığını ancak kazadan kaçamadığını tespit etti. Kazayla ilgili polisin başlattığı soruşturma sürüyor.