Adana Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gaziantep, Mersin, Osmaniye ve Hatay'dan motosiklet çalıp, ruhsat bilgileri ile motor numarasını değiştirdikten sonra sahte plaka takıp satan bir şebekeyi takibe aldı. Şebekeyi 6 ay takip eden ekipler, motosikletlerin merkez Yüreğir İlçesi'nin Doğankent ve Solaklı mevkiindeki çiftçilere satıldığını tespit etti.

Dün belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler 6 kişiyi gözaltına alırken şebekenin çalıp sattığı 18 motosiklete de el konuldu. Şüpheliler ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TANIMAKTA ZORLANDILAR

Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine getirilen motosikletler, gerçek sahiplerine teslim edildi. Polisin çağrısı üzerine Emniyet Müdürlüğü'ne gelen sahipleri, motosikletlerini bulmakta zorluk çekti. Gaziantep'te inşaat işçiliği yapan 27 yaşındaki Mehmet Atılgan, motosikletini yakıt deposundaki eziklikten tespit ettiğini belirterek, "Motosikleti alırken rahmetli kayınpederim kefil olmuştu. İnşaatlarda çalışarak parasını ödüyordum. Aldıktan bir hafta sonra çalındı. Ailem çalındığına inanmamış, sattığımı düşünmüştü. Ama ben bulunacağına inanıyordum, hiç ümidimi kaybetmemiştim. Sonunda benim yalan söylemediğim ortaya çıktı" dedi.



FK(OA/SS)