Vural Tersanesi'nde yapılan, vinç ve kızaklar yardımıyla denize indirilmek için iki iş makinesi ile çekilerek sahile götürülen 22 metrelik motoryata, İçmeler Caddesi'den geçirilirken Eyüp Çiçek yönetimindeki 48 TM 6569 plakalı dolmuş yandan çarptı. Kontrollü geçiş sağlanan yolda park eden araçların da bulunması nedeniyle sıkışan dolmuşun, motoryatın yan tarafına çarpması sonucu maddi hasar oluştu. Dolmuş sürücüsü Çiçek araçtan inince tersanede çalışanlarıyla arasında kavga çıktı, arbede yaşandı. Çiçek ile sözlü tartışma tekme tokatlı kavgaya dönüşünce, işçilerden birinin silah çektiği iddia edildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kavgayı güçlükle önledi. Silah çeken işçinin olay yerinden kaçtığı, polisin yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.

Polis, basın mensuplarının dolmuş sürücüsü ile röportaj yapıp, bilgi almasına müdahale etti. Tersane çalışanları da basın mensuplarının çekim yapmasına tepki gösterdi. Bodrum ile tersaneler bölgesini birbirine bağlayan karayolu da bir süre trafiğe kapalı kaldı.

Silah çekildiği için şikayetçi olan sürücü Eyüp Çiçek ile üç işçi, ifadelerinin alınması için Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



NK(AÖ/CK)