Mersin Sebze Hali'nde bir komisyoncuda katiplik yapan 5 çocuk babası 38 yaşındaki Medeni Çelik, kışın giyeceği deri montun onarımı için bir arkadaşının aracılığıyla Çankaya Mahallesi Eski Gümrük Meydanı'ndaki Mersin Deri firmasına gönderdi. Deri montu teslim alan işyerinin sahibi Abdurrahman Duman, onarım öncesi ceplerini kontrol etti. Abdurrahman Duman, montun cebinde bir tomar para buldu.

Parayı sayan Abdurrahman Duman, 50-100'lük banknotlar halindeki 3 bin 800 lirayı sahibine teslim etmek için harekete geçti. Abdurrahman Duman, montun sahibi Medeni Çelik'i işyerine davet etti.

Parayı sahibine veren Duman, "Mont tamir için bize getirildi. Tamirat öncesi ceplerini kontrol ettik. İçinden para çıktı. Parayı bulunca da montun sahibi ile irtibata geçtik. Parasını kendisine teslim ettik. Esnaf olarak yapmamız gereken budur. Dürüstlüğümüzle 30 yıldır sektördeyiz. Bu konuda da asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Medeni Çelik ise parayı montun cebine ne zaman koyduğunu unuttuğunu belirtip, "Arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çok sevindim. Zaten son günlerde büyük bir maddi sıkıntım vardı. Unuttuğum bu para şimdi ilaç gibi geldi" diye konuştu.



ME(OA/SS)