Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, son dönemde meydana gelen işyeri ve araç kundaklama olaylarına karışan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, kimlikleri belirlenen 18 yaşından 4 kişiyi, düzenlenen operasyonla yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerle birlikte çok sayıda meşale, kar maskesi, eldiven ve molotoflu saldırıda kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden H.A. ve Ü.T.'nin, 2010 yılında çıkarılan 'Taş atan çocuklar yasası'ndan faydalanarak Pozantı Cezeaevi'nden tahliye edildikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin 2 işyeri ile 9 aracın kundaklanması olayına karıştıkları belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, adliyeye çıkarılışı sırasında görüntü alan basın mensuplarına tepki göstererek saldırmaya çalıştı.

Bu arada, şüphelilerin kent merkezinde 2 işyerine düzenlediği molotoflu saldırı olayı, güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi. Kamera görüntülerine göre, bir markete gelen yüzleri maskeli saldırganlar, işyerinin camlarını önce yanlarında getirdikleri baltayla kırıyor, ardından içeride alışveriş yapıldığı sırada molotofkokteyli atıp üzerine benzin dökerek ateşe veriyor. Görüntülerde, marketin içindeki insanların saldırı sırasında büyük bir panik yaşadıkları görülürken, işyeri görevlisi bir kişinin ise saniyelerle yanmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

Polisin, yasadan faydalarak serbest kalan H.A. ve Ü.T.'nin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününde Şanlıurfa'da örgütü simgeleyen bez parçaları ile çekilen görüntüleri ile diğer görüntüleri, mahkemeye delil olarak sunduğu bildirildi.



Mİ(BY/CK)