İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, bölücü terör örgütününşehir yapılanmasına yönelik yaptığı operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, 16 Kasım'da Okmeydanı'nda terör örgütü yandaşları tarafından bir markete molotof kokteyli ile saldırılması ve 26 Kasım'da yine Okmeydanı'nda  gerçekleştirilen gıda taşıyan bir kamyonun yakılması eylemlerine karıştıkları iddia edildi. Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerden 6'sı tutuklanırken 5 şüpheli serbest kaldı.

O ANLAR KAMERALARA YANSIDI


O eylemler güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerin ilkindemarkete düzenlenen saldığı yer alıyor. Bir marketin önünde görülenmaskeli 4 eylemciden biri, içeriye molotof kokteyli atıyor. Daha sonraşüpheliler kaçarken, marketten alev ve dumanlar yükselmeye başlıyor. Daha sonra eylemcilerin gece gerçekleşen bir başka eylemi görülüyor. Görüntülerde bir markete peş peşe atılan molotof kokteylleri görülüyor. Yaklaşık 15 kişilik saldırgan gurubun yanlarında getirdiği bir poşetten molotof kokteyli atarak iş yerine atmaya devam ettikleri de görüntüler arasında yer alıyor.


KAMYON ALEV ALEV YANDI


Göstericilerin gerçekleştirdiği bir diğer eylemde, teröristler gıdayüklü bir kamyona molotof kokteylleri ile saldırıyor. Peş peşe atılanmolotof kokteylleri ile alev topuna dönen kamyon olay yerine gelenitfaiye ekipleri tarafından söndürülüyor.