Bölücü terör örgütünün, şehirlerde eylem yapan gençlik yapılanması olduğu belirtilen Demokratik Yurtsever Gençlik’e yönelik düzenlenen ve 13 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili bazı görüntüler basın mensuplarıyla paylaşıldı. O görüntülerde, Gaziosmanpaşa’da eylem yapan şüphelilerin polise havai fişekle saldırması, 1 Eylül 2011’de eylemcilerin Kadıköy’de otobüs duraklarını kırması ve bir göstericinin elindeki taşı durağın ilan panosuna indirme anı yer alıyor. Kameralara yansıyan diğer görüntülerde korsan bir eylemde bir vatandaşın otomobilinin camlarının kırılması ve yapılan bazı bombalı ve molotoflu saldırılar yer alıyor.


MARKETE BOMBA ATIP KAÇTILAR


Basın mensuplarıyla paylaşılan görüntüler arasında en dikkat çekici olanı Sultangazi’deki bir markete bomba atılması oldu. Marketin güvenlik kamerasına yansıyan o anlarda fitili ateşlenmiş bombanın marketin önüne düşme anı görülüyor. Birkaç saniye fitilin yanmasının ardından ise patlayan bombadan yükselen alev ve bomba parçaları görülüyor.


MARKETE PEŞ PEŞE MOLOTOF ATTILAR


Gaziosmanpaşa’da bir markete yapılan molotoflu saldırı görüntülerinde ise güvenlik kamerasının saati 23.25’i gösterdiği anlarda elinde molotof kokteyli olan bir zanlı elindeki molotof kokteylini markete doğru atıyor. Daha sonra marketin önünde görülen 2 eylemci ellerindeki molotofları peş peşe markete atmaya devam ediyor.


MUHTARLIĞA MOLOTOF ATTILAR


Güvenlik kameralarına takılan başka bir görüntüde ise Sultangazi 75’inci Yıl Mahalle Muhtarlığı’na yapılan molotoflu saldırı yer alıyor. Gece yarısından sonra muhtarlık önüne gelen bir zanlının gerçekleştirdiği eylemde, zanlının molotof kokteylini muhtarlığı attığı görülüyor. 2 molotofun peş peşe atıldığı görülen görüntülerde, muhtarlığın bir anda alev topuna dönmesi de güvenlik kameralarına yansıyor. Basın mensuplarıyla paylaşılan görüntüler arasında Terörle Mücadele timlerinin desteklediği operasyon anları ve zanlıların gözaltına alınmasıda yer alıyor.


(BB) (FOTOĞRALI)