Radyo kontrollü, pervaneli ve benzinli model uçakların yarışına sahne olan Fun Fly 2012 Türkiye Ligi'nin 2'nci ayağının açılış töreninde konuşan THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, havacılığa gönül vermiş olanları bir araya getirerek, eğlence havasında yarışma imkanı sunduklarını söyledi.

Radyo kontrollü model uçak gönüllülerinin, yarışmanın yanında, dünya havacılığı ve model uçaklardaki gelişmeleri de takip edebildiğini aktaran Vasıf Yüceliş, "THK olarak amacımız, model uçak konusunda amatör sporculara destek vermek. Bu yolla havacılığı Türkiye'nin her köşesinde yaygınlaştırmak" dedi.

KIYASIYA YARIŞTILAR

Fun Fly 2012 Türkiye Ligi'nin 2'nci ayağına, 8'i takım olmak üzere toplam 30 yarışmacı katıldı. Katılımcılar radyo kontrollü model uçaklarıyla 3 raunt ve 6 segmentten oluşan etaplarda yarıştı. Deneyimli hakem ve eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen yarışlar büyük çekişmeye sahne oldu.

7 AYAKTA YARIŞACAKLAR

İlki Eskişehir'de gerçekleşen yarışların Antalya'dan sonraki ayakları Kayseri, Yozgat, Adana, İstanbul ve Ankara'da yapılacak. Türkiye genelindeki 7 ayakta dereceye girenlere Ankara'da ödülleri verilecek. Dereceye giren bu yarışmacılar yurtdışındaki yarışmalarda Türkiye'yi temsil etme fırsatı bulacak.



ÖÖ(HA/İD)