İzmir'de If Wedding Fashion Gelinlik Damatlık ve Abiye Fuarı'nın düzenlendiği Şubat ayındaki moda hareketliliği 'İzmir Fashion Time' (IFT) adlı yeni organizasyonla zirveye ulaşacak. Kentteki giyim sanayicilerinden tasarımcıya, esnaftan ihracatçılara, fuarcılık şirketlerinden sanatçılara kadar pek çok kişi ve kuruluşun tam destek verdiği 'IFT' İzmir'in markalaşmasına ve ticaretine de katkı sağlamayı amaçlıyor. 13- 23 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonun tanıtımı Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı Emre Kızılgüneşler, EHKİB Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Özcan Torun, İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ve moda tasarımcısı Zeynep Acar tarafından düzenlenen toplantıyla ilk kez basına tanıtıldı.

VICTORIA'S SECRET MELEKLERİ DAVETLİ

İzmir Fashion Time Organizasyon Komitesi adıyla yapılan tanıtım toplantısında konuşan EHKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler, etkinliğin moda ile iç içe olduğunu, ancak bunun yanında kültür ve sanatı da içereceğini söyledi. Projenin detaylarının yaklaşık 2-3 ay süren toplantılar ve beyin fırtınaları sonunda belirlendiğini aktaran Kızılgüneşler, şu anda bütçenin oluşturulduğunu dile getirdi. Etkinlik kapsamında dünyanın en önemli tasarımcıları ve top modellerinin de İzmir'e getirileceğini söyleyen Kızılgüneşler, "Victoria's Secret Melekleri olarak bilinen Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Miranda Kerr gibi top modelleri de İzmir'e getirmek için çeşitli ajanslar ve menajerleriyle görüşmelerimiz başladı. Zuhair Murad ve Eli Saab gibi tasarımcıları da burada görmek istiyoruz. Sokak festivalleri, moda fotoğrafçıları sergileri, seminerler gibi pek çok etkinliğin olduğu festival ile moda denince İzmir akla gelsin istiyoruz" diye konuştu. Kızılgüneşler ayrıca projeyle ilgili İZKA'ya da başvuru yapacaklarını, İzmirli bakanlardan da destek isteyeceklerini sözlerine ekledi.

TORUN: İZMİR PROJESİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

EGSD Başkanı Özcan Torun da İzmir'in Türkiye'deki üçüncü büyük kent olmasına rağmen hakettiği kadar tanınmadığını belirterek "Biz bir İzmir projesi yapmaya çalışıyoruz. Dışardan bakanlar bu kente köy muamelesi yapıyor. İzmir'de tasarımın ne kadar iyi olduğunu göstermek için çok büyük bir projeye ihtiyaç vardı. Biz alışveriş etkinliğinin ötesinde olsun istedik. Esnaf da faydalansın, İzmir'in modacıları da daha öne çıkmak için bu fırsatları kullansın istedik. Tüm kurumlar destek sözü verdi. İyi bir şey yapmak için değil çok iyi bir şey yapmak istiyoruz" dedi.

ÖRS: YANYANA DURMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ise bu etkinliğin de Gelinlik Fuarı'nın başlangıcındaki gibi heyecan yarattığını, İzmir'i dünya çapında marka ve tasarım kenti haline getirmek için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını vurguladı. Örs, "İzmir çağdaş ve yenilikçi bir kent. Moda ve tasarım yaratıcılığı, üretkenliği içeriyor. Bu noktada İzmir'in özellikleriyle buluşan bir sektör. Öte yandan İzmir artık birlikte iş yapmanın, yanyana durmanın en güzel örneklerini veriyor" diye konuştu.



BT(AÖ/SS)



---KUTU 1 ---



KİMLER DESTEKLİYOR?

Bölgesel olarak; EHKİB, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, EGSD, İZFAŞ, DEÜ, İEÜ, organizasyon şirketleri, yerel yönetim kurumları, İzmir Kalkınma Ajansı. Ulusal olarak; Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, ilgili bakanlıklar destekliyor.




---KUTU 2 ---

ETKİNLİKTE NELER OLACAK

- EHKİB tarafından düzenlenen Moda Tasarım Yarışması

- IF Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ve fuar kapsamında 3 yıldır düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması

- İTO tarafından düzenlenen İzmir Shopping Fest

- EGSD'nin düzenlediği Millfest Moda ve Tasarım Festivali

- İTO ve EİB sorumluluğunda gerçekleştirilecek İzmir Fashion Days

- Ustalara Saygı Sergisi

- Konferans ve paneller

- Sokak modası fotoğraf serggisi

- Work shoplar

- Zeynep Acar ve Ertan Kayıtken gibi önde gelen tasarımcılardan Moda Show'lar

- Yeni trendlerin sergileneceği Moda ve Sanat Festivali

- Vogue ve Elle gibi moda dergileriyle olan özel etkinlikler.