Yalçıntaş, Türkiye'nin tekstil ve hazır giyimde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, "Önde gelenliği dahada sağlamlaştırmak daha da ileriye götürmek ve kelimenin tam anlamıyla rakipsiz olabilmesi için daha fazla katma değer üreten ürünlere gitmek ve markalaşmayı sağlamak. Yani bizim kendi tarzımızın olması lazım, kendi modamızın olması lazım. bugün, Milano, Londra, Newyork dendiği zaman akla hazır giyimde ve tekstilde tasarım geliyor. Aynı şeyinde İstanbul için olması lazım. İşte bizim bu projeye başlamamızın ve önem vermemizin sebebi bu" dedi.

Yalçıntaş'ın konuşmasından sonra modacıların tasarımlarınından oluşan defile gerçekleştirildi. Defile alışverişmerkezine gelen vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.


PROJE HAKKINDA

"İstanbul Moda Atölyesi" İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından '2010 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı' alanında destekleniyor. Proje 11 Temmuz 2011 tarihinde başladı ve 1 Temmuz 2012'de de son bulacak. Projeye katılan tasarımcıların isimleri ise şöyle: Gülcan Ardıç, Mehtap Kurnaz, Melahat pehlivan, Meltem Özbek, Nagehan Berber, Ongun Ülker, Özge Nalbantoğlu, Özgecan Ardıç, Sare Ertoğlu, Şiir Ünlü, ve Vuslat Tunç.