Bir süre hastanede akciğer ve börek rahatsızlığı tedavisi gören Suat Aysan, Göztepe’deki evinde yaşamını yitirdi. Yeni Zelanda’da Türkiye Fahri Konsolosu olarak görev yapan Ali Nejat Kavvar ve Melis Kimya’nın sahibi Fuat Kavvar’ın annesi olan Suat Aysan, yarın Teşvikiye Camii’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

SUAT AYSAN KİMDİR?

Mardin’de doğan Suat Aysan, çocukluk yaşlarında modayla ilgilendi. Aysan, Mardin'de  öğrendiği kadın terziliğini 25 yaşındayken Beyoğlu’nda kurduğu atölye ile İstanbul’a taşıdı. Turhal Han’daki atölyesinde diktiği bir gelinlik, Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanınca kısa sürede tanındı. 1958 yılından beri gelinlik diken ve bunu çok sevdiğini söyleyen Aysan’ın ilk müşterileri arasında sinema sanatçısı Belgin Doruk da yer aldı. Doruk’a ilk diktiği kıyafet, filmde kullanıldı ve diğer tüm film kıyafetleri Suat Aysan tarafından oluşturuldu. Hülya Koçyiğit’in 'Susuz Yaz' filmi için katıldığı Venedik Film Festivalinde, kullandığı giysilerde Aysan’ın imzasını taşıdı. Yurtdışından da birçok kişiye özel elbiseler diken Aysan Fransız ‘Vogue’ dergisi için hazırladığı giysiler çok ilgi gördü.

Suat Aysan ilk defilesini, 1961 yılında yaptı ve manken olarak ta olgunlaşma enstitüsünün öğrencilerini kullandı. 1968 yılında çok farklı bir çalışmaya imza atan Aysan Türk sporcularının 1968 Meksika olimpiyatlarında giydirdi ve olimpiyatlarda, en beğenilen 5 giysiden birinin Türk takımına ait olduğu haberi Meksika televizyonunda yayınlandı.



DHA(İD)