Geçen Ekim ayında Busa- Ankara Yolu Gürsu Kavşağı’nda, Ahmet D. yönetimindeki 16 JJK 99 plakalı belediye otobüsü ile Hüseyin A.'nın kullandığı 16 AP 761 plakalı otomobil çarpıştı. Saniye saniye MOBESE kameralarına yansıyan kazada, otomobil sürücüsü Hüseyin A. ile otomobilde bulunan Gülsevim Çelik (27) ve otobüste yolcu olarak bulunan Ayşe Koçin (29) ile Yasemin Demir (30) yaralandı. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Gülsevim Ç., yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Savcılığın soruşturma başlattığı olayla ilgili bilirkişinin yaptığı inceleme sonucu otomobil sürücüsü Hüseyin A.’nın kırmızı ışık ihlali ve kavşaklarda geçiş hakkı hükmünü ihlal ettiği için asli kusurlu, otobüs şoförü Ahmet D.’nin ise hızın gerekli şartlarda uygunluğunu sağlama hükmünü ihlal ettiği için tali kusurlu olduğunu belirledi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından tamamlanan iddianamede otomobil sürücüsü Hüseyin A. hakkında 'bilinçli taksir altında ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan 22 yıl 6 aya kadar, otobüs şoförü Ahmet D. hakkında ise 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sürücüler önümüzdeki günlerde Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.


SB(FK/SS) (FOOTOĞRAFLI)

---

Ahmet D.: Ahmet Derya

Hüseyin A.: Hüseyin Alkış