Terörle mücadele soruşturmalarına bakan savcılık tarafından 6 ay önce terör örgütü MLKP’ye yönelik operasyon düzenlendi. Patlayıcı madde düzenekleri ve malzemelerinin ele geçirildiği operasyonda, bomba imalatı için kullanıldığı belirtilen iki ayrı depo tespit edildi. Operasyon kapsamında örgütün üst düzey yöneticileri olduğu belirlenen İbrahim Çiçek ve Ali Hıdır Polat ile birlikte 11 kişi gözaltına alındı.

KAMU BİNALARINA BOMBALI SALDIRI İDDİASI

Yaklaşık 6 aydır devam eden soruşturma tamamlandı. 11 şüpheli hakkında dava açan terörle mücadele savcısı, iddianameyi onay için başsavcı vekili Oktay Erdoğan’a gönderdi. İddianamede ilk olarak terör örgütü MLKP’nin kuruluşu anlatıldı. Haklarında dava açılan şüphelilerde ele geçirilen patlayıcıların anlatıldığı iddianamede, örgütün bu malzemelerle bazı kamu kurumlarına saldırı planladığı ve bunun için hazırlıklar yaptığı belirtildi. İddianamede operasyonda yakalanan örgüt elemanlarının terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında eğitim gördüklerine de yer verildi. Şüphelilere ilişkin yapılan aramalarda birçok sahte kimliğin bulunduğunun belirtildiği iddianamede, operasyonda 500’ü aşkın nüfus müdürlüğüne ait sahte mühürlerin de ele geçirildiği belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Savcılık soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan İbrahim Çiçek ve Ali Hıdır Polat’ın anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek suçundan ağılaştırılmış müebbet hapsi istenildi. Ayrıca bu iki ismin ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlarında da cezalandırılması istendi. İddianamede diğer 8 şüphelinin ise örgüt üyeliğinden cezalandırılması istendi.

İKİ İSİM DE FİRARİ

Haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenilen Çiçek ve Polat hala firari. İki şüpheli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen iki şüpheli, serbest bırakıldı.Soruşturma savcısının İbrahim Çiçek ve Ali Hıdır Polat’ın hakim tarafından serbest bırakılmasına itirazı üzerine, iki isim için yakalama kararı çıkartıldı. Ancak iki şüpheli de henüz yakalanamadı.


(BB)