Savcılığın çağrısına rağmen ifadeye gelmeyen MİT'in üst düzey görevlilerinin, adliyeye gelmeyeceğine dair herhangi bir mazeret bildirmediği öğrenildi. Kurum adına ifade davetini yapan savcılığa "görev ve yetki" itirazında bulunulmuş "Söz konusu iddialar görev suçu kapsamına girmektedir. Kanuna göre görev suçu ile ilgili konularda Başbakanlık'tan soruşturma için izin alınması gerekmektedir" denilmişti.


KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’in bu sabah Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek ifade vermesi istenildi. Bu çağrı üzerine bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde gazeteciler için yoğun saatler yaşandı. Yaklaşık 50 kadar basın mensubu sabah saatlerinden itibaren adliyede beklemeye başladı. Ancak adliyeye ifade vermek üzere gelen olmadı. İfadeye gelen olmamasının ardından soruşturma savcısı Sadrettin Sarıkaya ve Başsavcı Vekili Fikret Seçen yarım saat arayla adliyeden ayrıldı.


Savcılığın çağrısına rağmen ifadeye gelmeyen isimlerin, adliyeye gelmeyeceğine dair herhangi bir mazeret bildirmediği öğrenildi.


(BB)