Yenimahalle İlçesi MİT Lojmanlarının karşısında bulunan markette dün meydana gelen olayda, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 40 yaşındaki Nafi İspir, MİT mensubu 44 yaşındaki İsmail Cesur'u 5 kurşunla vurarak öldürdü.

ESKİŞEHİR'E KADAR NEFES KESEN KOVALAMACA

Polis memuru Nafi İspir, olaydan sonra evine giderek eşini ve çocuğunu da yanına alarak arabayla Ankara'dan ayrıldı. Cinayet büro dedektifleri, polis memurunun kaçtığı arabayı tespit ederek takibe başladı. Eskişehir yönüne doğru gittiğini belirleyen ekipler, otomoblin peşine düştü. Polis memuru Nafi İspir'in kullandığı araç Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ışıklı kavşağında durduruldu. Burada gözaltına alınan Nafi İspir, Ankara'dan giden 3 kişilik özel ekip tarafından alınarak getirildi.

EŞİMİ TACİZ EDİYORDU

Ankara'ya getirilerek sorgulanan polis memuru Nafi İspir burada polise verdiği ifadede, "İsmail Cesur'un çocukları ile benim çocuğum aynı okula gidiyordu. Orada bir tanışıklığımız vardı. Ancak İsmail bir yıldır eşimi taciz ediyordu. Kaç kez uyarmama rağmen tacizlerine devam etti. Markette tesadüfen karşılaştık. Kendisine 'Eşimi niye taciz ediyorsun' diye çıkıştım. O da eşime kötü bir laf söyleyince kendimi kaybettim ve ateş ettim. Daha sonra da eşimi ve çocuğumu alarak kaçtım, güvenli bir yere bıraktıktan sonra gelip teslim olacaktım" dediği öğrenildi.

KORKUDA EŞİME SÖYLEMEDİM

Emniyete getirilerek ifadesine başvurulan polis memuru Nafi İspir'in eşi E.İ. ise ifadesinde, "Beni sürekli taciz ediyordu. Kocam bir şey yapacak diye korkumdan söylemiyordum. Ama kocam duymuş ve böyle bir olay oldu. Beni uzun zamandan beri taciz ediyordu" dediği öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan cinayet zanlısı polis memuru Nafi İspir Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

MİT'ÇİNİN CENAZESİ ADLİ TIP MORGUNDA ALINDI

Bu arada otopsisi tamamlanan MİT elemanı İsmail Cesur'un cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan ailesi tarafından alındı. Yapılan otopside polis memurunun silahından çıkan kurşunların biri Cesur'un başına, diğer 4 kurşunun ise göğüs ve karın bölgesine isabet ettiği öğrenildi. MİT elemanı İsmail Cesur'un evli ve 2 çocuk babası olduğu ve uzun sürüdir eşiyle ayrı yaşadığı kaydedildi.