Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada MİT mensupları ile ilgili olarak bu sabah erken saatlerden itibaren yaşanan gelişmelerin, Hatay'ın Altınözü İlçesi'ndeki çadır kampta Suriye uyruklu albay Hüseyin Mustafa Harmuş ve binbaşı Mustafa Kassum'un zorla götürülüp, Suriye güvenlik güçlerine teslim edilmesi olayı ile ilgili olduğu belirtildi. Açıklamada, "Aralarında 1 MİT mensubunun da bulunduğu toplam 5 kişinin gözaltına alındığı, bazı MİT görevlilerinin de şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet olunduğu, soruşturmanın halen devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

6 AY ÖNCE ORTADAN KAYBOLDULAR

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriye'den kaçanların barındığı  sığınma kampında kalan Huda Kassum, geçtiğimiz Ağustos'ta eşi binbaşı Mustafa Kassum ve muhalif subaylardan Albay Hüseyin Mustafa Harmuş'un kimliği belirsiz kişiler tarafından kamptan kaçırılıp götürüldüğünü öne sürmüştü.

Bu konuda Türkiye ve yurtdışında yapılan yayınlarda da Hüseyin Mustafa Harmuş'un Suriye'nin İdlip kentindeki birliklerinin komutanı olduğu ve 9 Haziran 2011'de internetteki sosyal paylaşım sitesi Youtube'de paylaştığı görüntülerde Suriye ordusundan ayrılıp, 'Özgür Arap Suriye Ordusu'nu kurduğuna ilişkin görüntüleri ve konuşması yer almıştı.

Türkiye'nin, Suriye'deki  bir grup PKK'lının iadesine karşılık bu 2 muhalif Suriyeli subayı takas ettiği iddiaları ise diplomatik kaynaklarca yalanlanmış, adı geçen kişilerin kendiliklerinden gitmiş olabilecekleri öne sürülmüştü.


BY(OA/AAA) (FOTOĞRAF)