CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM’de dolandırılan çiftçilerin durumunu dile getirirken, bilhassa prim meselesinin çözülmesi için girişimlerde bulundu, ancak sonuç alamadı. Özel, Kırkağaçlı AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve bölge milletvekillerinin dolandırıcılık nedeniyle mağdur olan çiftçilerin sorunlarını çözecek düzenlemeleri içeren bir kanun teklifi vermelerini istedi ve kendilerinin de destek olacaklarını söyledi. Özel, geçen aylarda Manisa’nın Kırkağaç İlçesi ve beldelerinde yaklaşık 200’den fazla çiftçinin, 2011 yılı Kasım ayındaki mahsullerini paravan şirketler, sahte çek ve ödeme vaadiyle aldıktan sonra ortadan kaybolan bir şebeke tarafından yaklaşık 3.5 milyon lira dolandırıldığını belirtti. Özel şunları söyledi:

"Hepimizi üzen bu haber, aynı zamanda ülkemizde bu konuya ilişkin hala yasal boşlukların olduğunu ortaya koymuştur. Kırkağaç ilçemizden gelen bu üzücü haberin ardından, çiftçilerimizin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşması amacıyla aylardır her platformda çeşitli çalışmalar yürüttük. Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na iki adet soru önergesi verdik. Ancak tüm bu süreç dahilinde çiftçilerimizin mağduriyetleri devam etti. Çiftçimiz borçlarını ödemek için evini, tarlasını ve traktörünü satmak zorunda kaldı. Çiftçilerimiz, dolandırıcılıktan dolayı ellerinde makbuzları olmadığı için, bir de 2011 yılı prim desteklerinden yararlanamadı. Bu nedenle çiftçilerimizin prim desteklerine ve konu hakkındaki yasal düzenlemelere ilişkin TBMM Başkanlığı’na ikinci bir soru önergesi verdik. Ancak çiftçilerimizin prim desteklerine ilişkin sorduğumuz bu soru önergemizin karşılığında gelen cevap bizi üzdü. Önergemize gelen cevapta, çiftçilerimize prim desteklerinin verilemeyeceği ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde yinelenmiş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapıcı hiçbir çözüm ortaya konulmamıştır."

'AK PARTİ KANUN TEKLİFİ HAZIRLASIN'

Özel, AK Parti’nin bir çok tartışmalı konuda anında tek maddelik kanun teklifi vererek kısa yoldan çözüm üretebilirken, çiftçilerin bu sorununun bir köşede aylarca bekletildiğini savundu. Özel şöyle devam etti:

"CHP sorunları çözmek istediğinde ise, Meclise verdiğimiz kanun teklifleri gündeme alınmamakta, kanun teklifleri üzerinde verdiğimiz önergeler ise reddedilmektedir. AK Parti Manisa Milletvekili ve Kırkağaçlı Recai Berber başta olmak üzere bu feryadı duyan tüm AK Parti milletvekillerinden, dolandırıcılık nedeniyle mağdur olan çiftçimizin sorunlarını çözecek düzenlemeleri içeren bir kanun teklifi vermelerini bekliyoruz. Bu konuda da kendilerinin vereceği teklife destek vereceğimizi CHP Manisa milletvekilleri olarak bir kez daha yineliyor ve çiftçimizin sorununa siyasi olarak bakmayıp, tam destek vereceğimizi belirtiyoruz."



MHK(İÖ/COŞ)