Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi' 6'ıncı etap uygulamaları kapsamında, Selim İlçesi'ne Mısır Silaj Paketleme tesisi açıldı. Şen-Sa Veterinerlik Hayvancılık Tarım İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından hibe desteği ile yaptırılan Mısır Silaj Paketleme Tesisi'nin açılısı dualar eşliğinde kurdele kesimiyle başladı. Açılışa AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Selim Belediye Başkanı AK Partili Muhittin Yücel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, AK Parti Selim İlçe Başkanı Coşkun Altun, Kars Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, Selim İl Genel Meclisi üyeleri, tesis sahibi Gündoğan Mazaklı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tesis hakkında kısa bir bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, "Selim ilçesindeki mısır silajı paketleme tesisi ilçede bir ilk olup, 2011 yılında yapımına başlanmış ve 2012 yılında tamamlanarak faaliyete geçmiştir. Tesis Şen-Sa Veterinerlik Hayvancılık Tarım İnşaat Taahüt Sananayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 590 bin liraya mal edilmiş olup, yatırım tutarının yüzde 50'si olan 290 bin lira, Bakanlık tarafından hibe olarak verilmiştir" dedi.

'SADECE BİZ YEMEYELİM, HAYVANLARIMIZA DA YEDİRELİM'

Yapılan konuşmaların ardından gazetecilere seslenen Milletvekili Yunus Kılıç, 'Samanın yerine mısır' başlığını atmalarını istedi. Başlığın güzel olduğunu belirten Kılıç şöyle konuştu:

"Samanın yerine mısırı getirmeye çalışıyoruz. Saman da kaba yem, mısır da kaba yem. Onda hiçbir protein, hiçbir enerji değeri yok. Avrupa'da medeni ülkelerin hayvanları da medeni olarak yaşıyor. Onlar samanı altına seriyorlar, biz yedirmek zorunda kalıyoruz, zavallı hayvanlarımız. Hayvan refahına da ters, bir katkısı da yok. O yüzden diyoruz ki, bu mısırı sadece biz yemeyelim. Bunu mümkün olduğu kadar hayvanlarımıza da yedirelim."

Tören sonrası protokol ve davetlilere iki dev kazanda kaynatılan haşlanmış mısır ikram edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mısırlar kısa sürede tükendi.

BA(KS/COŞ)