Varto'ya 25 kilometre uzaklıktaki 150 hane, 400 nüfuslu köyde 600 öğrenci kapasiteli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bulunuyor. Köylülerin çoğu kışın çalışmak için İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi kentlere gidiyor. Nazım Uzunboylu’nun iki oğlu Almanya’da, bir oğlu ve kızı da Aydın'ın Didim İlçesi'nde yaşıyor. Uzunboylu'nun 15 dönümlük arsasına yaptığı 24 odalı iki katlı evinde 3 banyo, 3 tuvalet, 3 mutfak bulunuyor. Evde konukların kullanması için 41 halı, 34 yer yatağı ve 36 çekyat, 10 televizyon, 6 elektrik süpürgesi, 4 çamaşır makinesi, 250 bardak kapasiteli çay semaveri ve 6 da buzdolabı var. Uzunboylu ailesi konuklarına, bahçede organik olarak yetiştirdikleri domates, patlıcan, biber, fasulye, salatalık ve meyve ağaçlarından aldıkları ürünleri ikram ediyor.

Otel büyüklüğündeki evde en büyük sıkıntıyı 54 yaşındaki eşi Gülbahar Uzunboylu'nun çektiğini belirten Nazım Uzunboylu, "Evim köyün oteli gibidir" dedi. Köye gelen herkesin kendisinde kaldığını vurgulayan Nazım Uzunboylu, "Bugüne kadar evde eşimle yalnız kaldığımı hatırlamıyorum. Gelen giden çok olduğu için 5- 6 yılda bir evimin arkasına ek odalar yaptım. Böylelikle 24 odalı eve sahip oldum. Köyümüzde başka birine bile misafir gelse bende kalır. Gelen tüm konuklara eşim Gülbahar hizmet ediyor" diye konuştu.

'EN BÜYÜK SIKINTIM TEMİZLİK'

Bazen 30 konuğu aynı gün ağırladıklarını vurgulayan Gülbahar Uzunboylu ise zor bir görevin üstesinden gelmeye çalıştığını söyledi. Şimdiye kadar hep misafirlere güleryüz gösterdiğini belirten Uzunboylu, "En büyük sıkıntım temizlik yapmak. Ona da komşularım yardımcı oluyor" dedi.



MA(KS/CK)