Olay, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Salbaş Mahallesi'nde meydana geldi. Pirili Köyü'nde oturan Ahmet Türkmen, iddiaya göre, vefat eden babasından miras kalan tarlayı ekip, biçti. Tarlada eşinin de hakkı olduğunu ileri süren Cumali Karabulut, kayınbiraderinden kendilerine düşen payı istedi. Türkmen kabul etmeyince aralarında tartışma çıktı. Karabulut, Türkmen'in kafasına sopayla vurarak, öldürdü. Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından yakalanan Karabulut, Nöbetçi 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede Cumali Karabulut hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Tutuklandığı 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında, kayınbiraderini kendisine küfrettiği için öldürdüğünü ileri süren Karabulut, olayı şöyle anlattı:

"Kayınbabamdan eşime miras kalan tarlaları kayınbiraderim Ahmet ekip biçiyor, kiraya veriyordu. Tarlalardan bir kısmını 2 yıllığına kiraya vermek istediğimi söyledim. O da 'Olmaz. Sen nasıl insansın?' diyerek karşı çıktı. Eşimin payının olduğunu söyleyince de küfür etti. Benim de zoruma gitti. Yerdeki odun parçasını alıp, bir kere vurdum. Oradakiler bizi ayırdı. Ahmet'i sandalyeye oturttular. Kısa süre sonra Ahmet yere yığıldı. Oradakiler başına su döküyordu. Ben de oradan ayrıldım. Pişmanım."

Tanık olarak dinlenen Basri Yetkin ise "Birlikte otururken Cumali, Ahmet'e 'Kayınbabam öleli 10 yıl oldu. Bundan sonra tarlaların bir kısmını biz ekeceğiz' dedi. Ahmet de 'Bacım gelsin eksin, erkeksen gel ek' dedi. Cumali'ye tokat vurdu. Olay büyümeden biz ayırdık. Sonra tekrar kavga ettiler. Ama kimin kime neyle vurduğunu görmedim" dedi.

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/CK)