Her geçen gün ziyaretçi sayısı artan gezi alanına son teknolojiye uygun ledli ışık ve ses sistemi kuruluyor. Bir çok rengi farklı zaman dilimleri içerisinde yapıya yansıtacak şekilde tasarlanan led ışıklandırma sistemi, Minicity'e görsel zenginlik katacak. Sıcak yaz günlerinde akşam saatlerinde gezilmeye müsait duruma gelecek olan minyatür kentte, ayrıca Türkçe, İngilizce ve Almanca sesli tanıtım yapan sistem kuruluyor. Eğlence ve kültür merkezini dolaşmak için gelen kişilere verilecek özel kartlar ses sisteminin çalışmasını sağlayacak.

Minicity Genel Müdür Yardımcısı İlker Deniz Sayın, merkez içerisinde bulunan Aspendos Antik Tiyatrosu ve Sümela Manastırı'nda led ışık sistemini denemeye başladıklarını söyledi. Ses sisteminin önünde ise en büyük engelin yaz sıcakları olduğunu belirten Sayın, "Antalya'nın kızgın yaz güneşi altında bir elektronik cihazı nasıl soğutacağımızı düşünüyoruz. Daha önceleri başka çeşit cihazlarla denediğimizde toprağın altına bile cihazın yanmasını engelleyemedi. Güneş entegreleri kavurup atıyor. Bu sefer gelecek olan yeni ses sistemi ise farklı bir teknoloji. Antalya'nın yaz sıcağının altında bir cihazı muhafaza etmekte oldukça zor oluyor" dedi.

Minicity'de Sultanahmet Meydanı, Anıtkabir, Hacı Bektaşi Veli dergahı, Halikarnas Mozolesi, Selimiye Camii, Balıklı Göl, Myra Kaya Mezarları, Nemrut harabeleri, Peri Bacaları, Zeus Tapınağı, İzmir Saat Kulesi, Çanakkale Şehitliği, Dolmabahçe Camii, Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy Camii, Efes Celsus Kütüphanesi, Yivli Minare ve Perge Çeşmesi gibi yapıların minyatürleri bulunuyor.