Ocak 2006- Aralık 2007'ye kadar doğan çocukların aynı sınıfta eğitim görmesi fiziksel ve psikolojik gelişimi etkileyerek başarı oranını düşüreceğini söyleyen İzmit'teki aileler çocuklarını okula getirmelerine rağmen endişeli olduklarını söyledi. 

Oğlunun okula uyum sağlamakta çeşitli konularda sıkıntı çekeceğini düşündüğünü söyleyen söyleyen Nur Akdeniz, "Oğlum Ömer 5 yaşında. İki sene kreş eğitimi aldı. Benim tedirgin olmamım sebeplerinden bir tanesi kitap okurken 15 dakika sonra adaptasyonu dağılıyor oğlumun. Burada ders sürelerini bilemiyorum. 30-40 dakika olursa kesinlikle oğlum dikkatine veremez. Aynı zamanda kendinden daha büyük çocuklarla aynı okulda olacak. Kendisini savunabilecekmi bilemiyorum. Bu yaşta okuma yazmayı öğrenibilirmi?Öğretmenlerimiz kreş eğitimi almamış sınıf öğretmenleri. Onlarda bu konuda zorlanacaklar ve uyum sağalayabileceklermi bilemiyorum" dedi. 

Oğlunun konuşmasında problem olduğunu ve okul dönemi için erken olduğunu söyleyen Emine Boğaç, "Benim oğlum 5 yasında ve bence bu yaş çok erken uyum sağlaması tabiki zor. Konuşmalarında problem var. Bu yaşta okula başlmasının çok erken olduğunu düşünüyorum. İlk dönemi oyun olarak geçirecekler ondan sonra da çok merak ediyorum bakalım ne yapacaklar" diye konuştu. 

Çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamasında güçlük çekeceğini söyleyen Demir Söylemez, "5 yaşında çocuğumun okula uyum sağlamasını umut ediyorum. Annesi olmadığı için ciddi sıkıntı yaşayabilir. En azından 6 yaşında olsaydı bizim için çok daha iyi olurdu. Bu yaşta güçlük çekeceğini düşünüyorum. Tuvalet, su ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeker" dedi.



EA(MB/SS)