Kentte özel bir kreşin minik öğrencileri, Van'daki depremzede öğrenciler için bir dayanışma örneği sergiledi. Öğretmenlerin desteği ile sanat etkinliği dersinde karton kutular ile yaptıkları kumbaraları evlerine götürdü. Yaklaşık 2 ay süresince anne ve babalarından aldıkları harçlıkları bu kumbaralarda biriktiren minik öğrenciler, paralarını kumbaralar ile birlikte Van'daki depremzede öğrencilere gönderilmek üzere Kızılay Erzincan Şubesi'ne teslim etti.
Kreşteki 38 öğrencinin anlamlı bir hayır işinde bulunduğunun altını çizen Kreş Müdürü Tevfik Karakaş, " Öğrencilerimiz yardımlaşma ve paylaşma bilinci ile güzel bir çalışmaya imza attı. Kumbaralarında biriktirdikleri paraları Van'daki depremzede öğrencilere bağışladılar" dedi.
Türk Kızılay'ı Erzincan Şube Müdürü Bekir Karakaya da öğrencilere yapmış olduğu duyarlı çalışmadan ötürü teşekkür etti. Biriktirdikleri paraları Van'a göndermek için Kızılay'a geldiklerini söyleyen 6 yaşındaki Alper Bahadır Aydın ve Liyyanur Baytekin, "Kumbaralarımızın içindeki parayı Van'daki öğrencilere yardım ediyoruz" dediler. Kumbaralarını Kızılay'a veren minik öğrencilere Kızılay Erzincan Şubesi tarafından Türk Kızılay'ına ait kumbara hediye olarak verildi.
 
RD(KS/AK)