Karakuyu Köyü'nde, doğayı koruma, çevreyi ağaçlandırma, toplum hizmeti yapma, okul-aile işbirliğini sağlama, öğrencilerde çevreyle ilgili bilinç oluşturma ve okul adına kalıcı bir eser bırakma gibi birçok amacın bir arada olduğu etkinlik kapsamında ayrı ayrı yerle de bulunan köyün iki mezarlığı ağaçlandırıldı.

Karakuyu Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Karaboğa'nın girişimiyle başlatılan mezarlığa fidan dikme kampanyasına Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, okul idarecileri ile öğrenci velileri ve köylülerde katıldı. İl Tarım Müdürlüğü'nden sağlanan yaklaşık 500 çam fidanı öğretmen ve öğrenciler tarafından köy mezarlığında önceden kazılan yerlere dikildi. Bir panayır havasında gerçekleştirilen etkinlikte, davetlilere dev kazanlarda doğal köy yoğurdundan hazırlanan naneli ve buzlu ayran ikram edildi.

'GARİP' İÇİN 70 YIL SONRA İLK AĞAÇ DİKİLDİ

Karakuyu Köyü İlköğretim Okulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte yaşanan bir manzara etkinliğe katılanların gözlerini yaşarttı. Köyün mezarlığında hazırlanan çukurlara arkadaşlarıyla birlikte fidan diken İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, üzerinde sadece 'Garip' yazısı bulunan sahipsiz mezarın hikayesini köylülerden dinleyince etkinliğe katılanlarla birlikte üzüldü.

İddialara göre yaklaşık 70 yıl önce Zergan Deresi'nde boğulup köyün kıyılarına vuran ve bir çocuğa ait olduğu belirtilen cesedin kimliğini bulabilmek için köy halkı günlerce iz sürer ancak ölen çocuğun yakınlarına ulaşılımayınca, ceset dini vecibeler yerine getirildikten sonra köy sakinleri tarafından kazılan mezara defnedilir. İsmi dahi bilinmeyen çocuğun mezar taşına köylüler tarafından uygun görünen "1943-GARİP" yazısı yazılır ve öylece bırakılır. Garip'in hikayesini dinledikten sonra duygusal anlar yaşayan İbrahim Bahçıvancı, tesadüfen farkına vardığı Garip'in mezarına 70 yıl sonra bir çam fidanı dikmenin kendisine nasip olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.