Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Anka İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen etkinliği, Demre Belediye Başkanı DP'li Süleyman Toçu, Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Coşkun, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Bayraktaroğlu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi izledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda, slayt gösterimi eşliğinde Barış Manço'nun yaşamı ve sanat hayatından kesitler sunuldu. Ardından okul öğretmenleri Ümit Gündüz piyanosuyla Ömer Yılmaz ve Olgu Kocababa'nın gitarlarıyla eşlik ettiği öğrenciler, sanatçının şarkılarından oluşan bir konser verdi. Öğrenciler, Manço'nun şarkılarını solo ve koro halinde söyledi. İki öğrencinin seslendirdiği 'Arkadaşım Eşek' şarkısı kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı. Okul müdürü Emin Değirmencioğlu ise gecede sazı eşliğinde Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü seslendirdi. Bir grup öğrenci ise ölümünden sonra Barış Manço için yazılan şiirleri okudu.

Gecede, Barış Manço ile özdeşleşen 7'den 70'e programının 1989 yılında Demre'de çekilen bölümünden 7 dakikalık bir bölüm izletildi. Gecede, Barış Manço'yu canlandıran bir öğrenci ise minik öğrencilerle 'Adam Olacak Çocuk Yarışması'nı sundu.

Barış Manço tiplemesi ve yarışma beğeniyle izlendi.

Okul müdürü Değirmencioğlu, "Barış Manço, Türk ulusunun yüz aklarından biri. Bu ülkeyi dünyaya tanıtan büyük bir sanatçıdır. Türk kültürü ve Türk müziği, Barış Manço ile dünyanın dört bir köşesine yayıldı ve tanıtıldı. Onun besteleri dilden dile, gönülden gönüle yayıldı. Bu gecede başta çocukların 'Barış Ağabey'i olan, herkesin sevdiği Barış Manço'yu bir kez daha anmak ve genç kuşaklara tanıtmak istedik" dedi.