Minik yüreklerin biriktirdiği paralarla yaptırılan, Gonca Dergisi Kardeşlik Ortaokulu törenle eğitime açıldı. Törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, Gonca Dergisi Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş ve çok sayıda kiyi katıldı. Daha çok çocuklara yönelik yayın yapan Gonca Dergisi Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş, okul için başlattıkları kampanya çerçevesinde 140 bin kumbaranın miniklere dağıtıldığını söyledi.

"YÜREĞİMİZİ EN ÇOK BU OKUL ISITTI

Açılışta konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası 74 hayırsever ile okul için protokol yaptıklarını söyledi. Okulların bir bölümünün tamamlanarak eğitime açıldığını belirten Vali Karaloğlu, "Minik yüreklere yayın yapan Gonca Dergisi de Kimse Yokmu Derneği ile birlikte okul için kampanya başlattı. Van'a birçok hayırsever tarafından okul yapıldı. Ama inanın içinde en sevimli olan, yüreğimizi en çok ısıtan bu okul oldu. Çünkü bu okulun harcında, temelinde Türkiye ve bazı dış ülkelerdeki binlerce çocuğun 50 kuruşu, 1 lirası ve minik yürekleri var. Umarım bu okul Türkiye'deki kardeşliğin güçlenmesine vesile olur" dedi.

Vali Münir Karaloğlu, Kimse Yokmu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu ve Gonca Dergisi Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş'a günün anısına plaket verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesi ardından okulu gezen Vali Karaloğlu, yine minik çocukların biriktirdiği paralarla alınan kırtasiye malzemeleri ve çantaları öğrencilere dağıttı. Hediyelerini alan öğrencilerin mutlulukları da yüzlerine yansıdı.