Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün daveti üzerine Almanya'dan gelen çocuk keman grubu, Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası ile birlikte verdiği ortak konser Antalyalı'ları büyüledi. Meydanda bulunan havuzda gerçekleştirilen su gösterisi eşliğinde 90 dakika konser veren çocuk keman sanatçıları, yunus polisi üniformalarıyla sahneye çıktı. Konser için Almanya'dan gelen ve 17 ayrı ülkenin çocuklarının oluşturduğu keman grubu, İstiklal Marşı dahil 'Hayat Bayram Olsa', 'Caddelerde Rüzgar', 'Senden Başka' gibi eserleri seslendirdi. Hazırlıkları 2 ay önceden başlayan konser için Cumhuriyet Meydanı'ndaki su gösteri havuzu da hazırlandı. Işık oyunları eşliğinde dans eden su görüntüsü keman sesi ile mistik bir atmosfer yarattı. 

Gurubun içinde Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın kızı Azra Altıparmak'ta yerini aldı. Yunus polisi üniforması ile şarkıları çalan kemancılar, izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı. Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası'nın daveti üzerine Antalya'ya geldiklerini belirten Alman keman grubu yetkilisi Özlem Naz, "Çocuk kemancıları Almanya'da bir araya getirdik. Orkestra da 17 ayrı ülkeden çocuk var. Tek ortak noktaları keman çalmaları" dedi.

Alman grubu bir davet sırasında izlediğini ve çok beğendiğini belirten Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası'nın şefi Dr. Mohammed Raouf, "İzlediğim ilk gün bizim çocuklar ile ortak bir konser vermeleri için girişimde bulunmaya karar verdim. Çok beğenilen bir konser olacağını düşündüm. Bu akşam da düşüncemin doğru olduğunu anladım. Çok güzel konser oldu. Yer ve atmosferde çok iyiydi. Vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi" dedi.

Konserin sonunda Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, yunus polisi kemancılarının arasına girerek hatıra fotoğrafı çektirdi ve şeflere teşekkür plaketi verdi.



İL (SU/RT)