Şanlıurfa'dan pancar tarlalarında çalışmak üzere Doğançayır Beldesi'ne gelen tarım işçisi Abdülrezzak Bozkurt'un oğlu Yakup, 8 Mayıs 2012 tarihinde günü saat 14.00 sıralarında aile fertleriyle birlikte kaldığı çadırdan esrarengiz şekilde kayboldu. Jandarma ve polisin başlattığı arama çalışmalarına Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın arama kurtarma ekipleriyle, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, AKUT ekipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'na ait askeri helikopterle de havadan arama yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin beldedeki aramalardan sonuç alınamadı.

ÖNCE TERLİĞİ BULUNDU

Önceki gün öğleden sonra belde merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Kırk Kız Dağı'nda bulunan baz istasyonu yakınında dolaşmaya giden bir grup genç, minik Yakup'a ait olduğu belirtilen bir terlik buldu. Durum jandarma ve Yakup'un yakınlarına bildirildi. Yakınları, sabah erken saatlerde Kırk Kız Dağı'na çıkarak kayıp çocuğu aramaya başladı. Yapılan arama çalışması sonucunda minik Yakup'un cesedi baz istasyonu direklerinin altındaki eski bir beton su oluğunun girişinde bulundu. Cesedin üzerinde ise taşlar ve tenekelerin olduğu belirtildi.

ŞANLIURFA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Minik Yakup'un cesedi Seyitgazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ceset, daha sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Baba Abdülrezzak Bozkurt da oğlunun cesediyle birlikte İstanbul'a gitti. Yakınları, otopsi işlemlerinin tamamlanmasından sonra, baba Abdülrezzak Bozkurt'un Yakup'un cenazesini İstanbul'dan alıp toprağa vermek üzere Şanlıurfa'ya götüreceğini söyledi.

KURU FASULYE VE BULGUR PİLAVI DAĞITILDI

Bu arada olayla ilgili çalışmalarını sürdüren jandarma ekiplerinin, çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerinin bilgisine başvurduğu belirtildi.

Doğançayır beldesi sakinleri ve tarım işçileri olayın bir an önce aydınlatılmasını isterken, Şanlıurfalı tarım işçilerinin kaldıkları çadırlarda Yakup'un ölümü nedeniyle taziye yemeği olarak bulgur pilavı ile kuru fasulye dağıtıldı.



KA,HT(EK/COŞ)