Bursa'da oturan, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde taşeron firmada işçi olarak çalışan Berna Vanlıoğlu ile asgari ücretle şoförlük yapan Murat Vanlıoğlu çifti, geçen yıl Temmuz ayında, tek çocukları Tuğra'yı sünnet düğünü düzenlemek için bankadan uzun vadeli olarak 20 bin TL kredi aldı. Aile, düğün öncesi Tuğra'ya moral vermek için de Avşa Adası'na tatile gitti. Avşa'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü birlikte kahvaltı yapan aile, daha sonra ısrar eden çocuklarına evlerinin önünde bisiklete binmesi için izin verdi.

Tatil yaptıkları evin önünde bisiklete binen Tuğra, ehliyeti olmayan Parinaz Bozkurt'un kullandığı 34 DR 9491 plakalı otomobilin altında kaldı. Kadın sürücü, yanındaki arkadaşı Sinem Taşlı ile yaralı çocuğu olay yerinde bırakıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan, buradaki ilk tedavisinin ardından deniz ambulansı ile Erdek'e sevk edilen talihsiz çocuk kurtarılamadı.

Jandarma ise olaydan haberi olmayan Berna ve Murat Vanlıoğlu'na, belediye hoparlöründen anons yaptırarak ulaştı. Evin önünde oynadıkların sandıkları çocuklarının gittikleri jandarmada ölüm haberini alan Vanlıoğlu çifti sinir krizi geçirdi.

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kazanın ardından yargılanması tamamlanan ehliyetsiz sürücü Parinaz Bozkurt 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.

Ceza davasının ardından Tuğra’nın babası Murat ve annesi Berna Vanlıoğlu çocuklarının ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü Parinaz Bozkurt adına 50'şer bini manevi, 7 bin 500 lirası da manevi olmak üzere toplam 107 bin 500 liralık tazminat davası açtı. Bursa 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya davacı Vanlıoğlu ailesinin avukatı Filiz Durak Aşık ile davalı kadın sürücünün vekili Elif Burcu Uykutan katıldı.

Davalı avukatı Elif Burcu Uykutan, ceza davasını her iki tarafın da temyiz ettiğini ifade ederek görülen davanın reddini istedi. Vanlıoğlu ailesinin avukatı Filiz Durak Aşık ise kazanın ardından sigorta tarafından ödenmek istenen paranın yeterli olmadığını belirterek parayı kabul etmediklerini ifade etti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.



SB(FK/SS)