Doğuştan sol ayağı içe dönük olan Talha Koçak'ın özel bir hastanede yapılan tedavisi olumlu sonuç vermeyince, ailesi 4 aylıkken onu Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde götürdü.

Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki Halil İbrahim Koçak, oğlu Talha'nın anne karnındayken doktorların sol ayağınının içe dönük olduğunu saptadıklarını kaydetti. Doğumdan sonra özel bir hastanede tedaviye başladıklarını ifade eden Koçak, şunları anlattı:

"Ancak burada uygulanan yanlış tedavi yöntemleriyle oğlumun ayağı daha kötü duruma geldi. Buradaki tedaviyi yarıda bırakarak arkadaşımın önerisi üzerine üniversite hastanesinde Doç. Dr. Hakan Şenaran’a gittim. Bir yıl süren alçı tedavisinden sonra oğluma 6 ay ortopedik ayakkabı giydirdik. Bir hafta önce doktor kontrolünde ortopedik ayakkabıları da çıkardık. 4 yıl süren tedavi süresince ailemle çok büyük sıkıntılar çektik. Ancak oğlumun sağlığına kavuşması bütün çektiğimiz sıkıntıyı unutturdu."

Anne Sevgi Koçak ise oğlunun artık hiçbir sorun yaşamadan yürüyüp koşabileceği için mutlu olduklarını söyledi.

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Şenaran, "Hastamızın başka bir merkezde yanlış uygulama nedeniyle ayağında yaralar gelişmişti. Tedaviden de olumlu sonuç alamayınca hastanemize başvurdular. İlk önce alçı tedavisine başladık. Ardından topuğuna gevşetme işlemi uyguladık. Topuğa krem sürerek bölgeyi uyuşturup, ameliyatı gerçekleştirdik. Daha sonra hastamıza yürüme dönemine kadar ortopedik bot giydirdik. Yapılan doğru işlemlerle hastamız artık yürüyebiliyor. Minik bir çocuğu sağlığına kavuşturduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.

Doğuştan çarpık ayaklı çocukların tanısının hemen konabildiğini hatırlatan Doç. Dr. Hakan Şenaran, ailelerin tedaviye vakit kaybetmeden başlaması gerektiğini vurguladı. Doğumdan sonra ilk hafta içerisinde tedaviye başlanmasının önemine değinen Doç. Dr. Şenaran, "Eskiden bu tür hastalara çoğunlukla ameliyat gerekirdi. Artık yeni alçılama yöntemleriyle ilk 2 ay içinde yüzde 90 çarpık ayaklar normal duruma dönüyor. Ancak yanlış yapılan tedavi uygulamaları nedeniyle ayaklar ilk halinden daha kötü duruma gelebiliyor. Bu süreçte tedavi de zorlaşıyor" dedi.



HK(İA/SS)