Merkezdeki Kocatepe Mahallesi 1355 Sokak Numara 3'teki 3 katlı binanın çatı katında dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, baba 40 yaşındaki Abdulbaki Çelik'in çalıştığı inşaata, yanlarında kalan annesi ile eşi 35 yaşındaki Maşallah Çelik'in de ekmek yapmak için yandaki komşularına gitmesinin ardından 14 yaşındaki Merve Çelik, üşüyen kardeşlerinin ısınmasını sağlamak amacıyla tinerle kömür sobasını yakmak istedi. Ancak tiner bir anda parladı ve yangına neden oldu. İtfaiye tarafından söndürülen yangında, 3 yaşındaki Rümeysa Çelik'ın vücudunda yanıklar oluştu. Minik kızın, ablaları Merve, 8 yaşındaki Senem, 5 yaşındaki Leyla Çelik ile annesi Maşallah Çelik de dumandan etkilendi.

HASTANEDE CAN VERDİ

Ağır yaralanan Rümeysa Çelik önce Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı ardından da İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Aileninin maddi durumunun yerinde olmaması nedeniyle daha nüfus cüzdanını bile çıkartamadığı minik Rümeysa, hastanede verdiği yaşam savaşını bugün kaybetti. Küçük kızın cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Daha sonra da cenaze, babası Abdulbaki Çelik'e teslim edildi. Manisa'ya getirilen minik kız için Dilşikar Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Burada öğlen kılınan cenaze namazının ardından ailenin en küçüğü olan talihsiz kız Kırtık Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

ACILI BABA, "ÜZERİNE TİTRİYORDUM"

İnşaat işçisi baba Abdulkadir Çelik, kızını toprağa verirken gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba, "En küçük çocuğum olduğu için üzerine titriyordum. Allah kimseye evlat acısı vermesin, acım çok büyük" diye konuştu.