Kaza, 5 Haziran 2011 tarihinde saat 15.00 sıralarında İnciraltı Kent Ormanı karşısında meydana geldi. Duğrallar İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Rabia Dumlu, Seviye Belirleme Sınavı'na girecek kuzeni 13 yaşındaki Dilara Dumlu’ya moral vermek için ablası ve diğer kuzeni ile birlikte Üçkuyular Semti'ne gitti. Dilara Dumlu’nun İnönü Lisesi’nde girdiği sınavın sona ermesinin ardından 4 kuzen, yolda yürüdükleri sırada ekmek dağıtımı yapan Rabia Dumlu’nun babası Mevlüt Dumlu ile karşılaştı. Mevlüt Dumlu da sınav stresinden kurtulmaları için kızları Rabia Dumlu, 15 yaşındaki Melike Dumlu, yeğenleri Dilara Dumlu ile onun ablası 21 yaşındaki Feride Dumlu’yu, İnciraltı’na götürdü.

DEHŞET ANLARI KEMERADA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım kurumlarından ESHOT’un otobüs garajının bulunduğu bölgede dolaşmaya başlayan 4 kız kuzene, tel örgülerin ardından bir sokak köpeği havlayıp, onlara doğru koşmaya başladı. Köpekten korkarak karşı tarafa geçebilmek için yola fırlayan Rabia Dumlu, restoran işletmeciliği ve aynı zamanda yat malzemeleri satışı yapan 24 yaşındaki işadamı E.K. yönetimindeki 35 BKV 78 plakalı otomobilin altında kaldı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Rabia Dumlu, kaza yerindeki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Talihsiz Raiba’nın mutlu olarak yürüdüğü sırada köpekten korkarak yola fırlaması ve otomobilin altında kalış anları da saniye saniye güvenlik kameralarında yer aldı.

TAKSİTLİ CEZA

Kaza sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sürücü E.K. hakkında İzmir 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde taksirle ölüme neden olmaktan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bir süe önce sonuçlanan davada sürücü E.K., önce 16 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ardından da 12 bin 100 TL paraya çevirilen bu cezanın, 16 ayda 756 TL’lik eşit taksitlerle ödenmesine karar verildi.

Mahkemenin kararına büyük tepki gösteren Rabia Dumlu’nun babası Mevlüt Dumlu, kararı temyize götürdü. Acılı baba, karanın Yargıtay’dan bozularak döneceğine ve sürücünün hapis cezası alacağına inandığını dile getirdi.



TY(İÖ/SS)

---

E.K.: Eralp Karakaya