Geçen 23 Mart Cuma günü, Talatpaşa İlköğretim Okulu 1/A sınıfına devam eden Oğulcan Umsulu, derste fenalaşıp ateşlenince öğretmeni Yurdagül Evranos tarafından üstü çıkartılıp rahatlatılmaya çalışıldıktan sonra çağrılan ailesine teslim edildi. Okuldan alınan Oğulcan Umsulu, annesi tarafından Alsancak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki kontrollerin ardından soğuk algınlığı bulunduğu bildirilen Umsulu, ilaç yazılarak evine gönderildi. Bir gün sonra minik Oğulcan, ateşinin düşmemesi üzerine bu kez Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki kontrollerde de Oğulcan’ın faranjit olduğu ve verilen ilaçların da yeterli olduğu bildirilerek bir kez daha evine gönderildi. İlaçları kullanmasına rağmen ateşi düşmeyen Oğulcan Umsulu, 26 Mart pazartesi günü öğle saatlerinde yeniden fenalaştı. Ailesi tarafından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen talihsiz Oğulcan Umsulu, yolda hayatını kaybetti.

OKULDA PANİK YAŞANDI

Oğulcan Umsulu’nun menenjit rahatsızlığından hayatını kaybettiğinden şüphelenilmesinin ardından okulunda da panik yaşandı. Rahatsız oldukları için okula gidemeyen Oğulcan’ın ablası Yaren Umsulu, Rıdvan Göğebakan, Sude Acarözdem, Kemal Ege Taşkıran, Selcan Sezer, sınıf öğretmeni Yurdagül Evranos’un okul çağında olmaya kızı Cemre Evranos, Hilal Deniz ile Faikcan Memiş, Ege Üniversitesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hepsi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ÖLDÜREN VİRÜS OTOPSİDE ORTAYA ÇIKTI

Okulunda paniğe neden olan minik Oğulcan’ın ölümünün ardındaki sırrın aydınlatılması için otopsi yapılmasına karar verildi. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside Oğulcan’ın vücudundan alınan parçalara yapılan ileri tetkikler, menenjit olasılığını ortadan kaldırdı, ancak öldüren sinsi virüsü ortaya çıkardı. Genellikle yüksek ateşli geçen grip sırasında ortaya çıkan virüsün, harekete geçerek vücudun en hassas yerlerinde yerleştiği belirlendi. Virüslerin genellikle de zayıf düşen vücudun en hassas yerlerinden olan kalp kapakçığı kasında toplandığı, burada iltihaplanmaya neden olarak ölüme yol açtığı bildirildi. Oğulcan Umsulu’nun bu virisün neden olduğu kalp kası iltihaplanması (miokardit) rahatsızlığından hayatını kaybettiği tespit edildi.

Sinsi virüsün neden olduğu miokardit rahatsızlığının, ilk evrelerde görülemediği, genellikle kardiyoloji uzmanlarının yaptığı kontroller sırasında ortaya çıktığı bildirildi.

ANNENİN FERYADI

Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporun ellerine ulaşmasının ardından Oğulcan Umsulu’nun ailesi bir kez daha şok yaşadı. Oğulcan’ı iki hastaneye götürmesine rağmen hastalığının belirlenememesine isyan eden anne Aslıhan Umsulu, "Oğulcan gözgöre göre hayatını kaybetti. Okulun da hijen yönünden sorunlu olduğunu ve bu nedenle de oğlumun hayatını kaybetmesine neden olunduğu yönünde şüphelerim var. Arkadaşlarının da oğlumun ölümünün ardından ayrıntılı ve dikkatli tedaviyle kurtulduğuna inanıyorum. Soruşturmayı yürüten savcının da sonuna kadar konunun üzerine gitmesini istiyorum" dedi.



TY(İÖ/SS)